Uskallatko Rakastua Naapuriisi

Helsingin Sanomien juttu sarjassa ”On tässä säitä pidellyt” (Tulisitko kahvikekkereille)

Alustus: Naapureistaan välittömättömät ihmiset ovat tunnevammaisia jotka eivät välitä muista kuin itsetään, siis mielipide

Mielipiteeni:

Parasta Helsingissä on ettei tutustu kehenkääseen. Itse en ole koskaan apuatarvisesvaa ohittanut ulkoiseen olemukseen katsoen. Liikenteen seassakin oman henkeni uhalla (joka toki ei ole minkään väärti). Melko raakaa touhua kun väkisin yritetään kivetyksien yli ohittaa, ilman aikomustakaan auttaa. Kännykät kädessä, joilla apua olisi hetkessä saanut.

VASTAUS:

Minä pysähdyn aina suojatien eteen josko jalankulkija haluaisi yli

- Yliajetuksi vai

- Tai odottavan toisella kaistalla ajavan tekevän sen puolestanne

- Minkä helvetin takia jalankulkija siinä muuten seisoskelisi, kuin ylittääkseen kadun. Varsikin jos tällä ei ole lapiota kaivautukseen suojatien alitse.

Tarkkailen aina avuntarvitsijoita

- Tarkkailulla en tiedä kenkään toipuneen

Autoilijoiden piittaamattomuus kokonaisuudessaan. Oli kesäpäivä, risteys Ympyrätalon edessä. Kyseinen henkilö oli päättänyt kontata risteyksen kohdalta yli, ei suojatietä pitkin joka oli valo-ohjattu. Yritys oli tuomittu epäonnistumaan luultavan voimakkaan humalan ja elämän tavaksi muotoutuneen alkoholismin vuoksi.

Suurin osa energiastani kului uhkaavien ohitusten torjuntaan "vain minun kuolleen ruumiini ylitse". Kukaan autoilijoista ei suostunut auttamaan. Pelastavaksi enkeliksi muodostui kaltaiseni "Ei liituraitaan pukeutunut" henkilö. Ensitöikseen mies sanoi,"Eihän tämä paina mitään." Se oli vain toteamus ei tiuskaisi. Minäkin olisin voimieni päivinä ottanut ylittäjän hartioilleni.

Kolmistaan ylitys tapahtui nopeasti, kiitos kuulukoon sen päivän ainoalle herrasmiehelle.
Arkipäivän vahvalle sankarille.

Autoilijoiden kiire HS-journalistin kaffeille pääsi jatkumaan.

Koko kirjoituksen pointti oli siinä, että jostainhan korkeapalkkaisen toimittajankin on palkkansa revittävä

Jos ei muulla kuin ontolla jutulla ja lukijat tekevät siitä IT-jutun.